30 Δεκεμβρίου 2013
Ειδήσεις
Τέλη Ιανουαρίου ο διαγωνισμός για ΑΔΜΗΕ
Προς τα τέλη Ιανουαρίου ή ακόμη και στις αρχές Φεβρουαρίου τοποθετούν στελέχη του ενεργειακού χώρου την προκήρυξη της διεθνούς πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ΑΔΜΗΕ.

 Μπορεί η δημόσια διαβούλευση για το πρώτο νομοσχέδιο σχετικά με τον ΑΔΜΗΕ να ολοκληρώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου, εκκρεμεί ωστόσο η συζήτηση και ψήφισή του από τη Βουλή, κάτι που υπολογίζεται – καλώς εχόντων των πραγμάτων- να έχει γίνει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

 

Αλλά για να δημοσιευτεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, απαιτείται να έχει πρώτα δημοσιευτεί, κατατεθεί και ψηφισθεί και το 2ονομοσχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ που περιλαμβάνει τα πιο «δύσκολα» θέματα όπως η εκκρεμότητα με το Ασφαλιστικό των εργαζομένων της εταιρείας, μαζί με ρυθμίσεις για τη «Μικρή ΔΕΗ».

 

 

 

 

Στην καλύτερη των περιπτώσεων, από την ημέρα που το 2ο αυτό νομοσχέδιο τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι και να ψηφιστεί, θα απαιτηθεί ένα 15νθήμερο, που σημαίνει χρονικά ότι φτάνουμε στα τέλη Ιανουαρίου ή και στις αρχές Φεβρουαρίου.

 

“Το πρόβλημα με τον ΑΔΜΗΕ δεν είναι αν τα χρονοδιαγράμματα πέσουν έξω 15 ημέρες ή ένα μήν, όσο οι αντιδράσεις που ενδεχομένως υπάρξουν κατά της συγκεκριμένης ιδιωτικοποιήσης στη Βουλή, ακόμη και από κυβερνητικούς βουλευτές”, εκτιμά παράγοντας που παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις γύρω από τη συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση.

 

via