03 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
Εδουάρδοι & Αλφρέδοι
Ακολουθεί δελτίο τύπου. Σύντομα θα γράψω με διαφορετικό ύφος για μια ποιητική συλλογή, που πρέπει αύριο να αποκτήσω. Αύριο. Εδουάρδοι & Αλφρέδοι, Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος.

"Αγαπητοί και πολυαγαπημένοι, 

με νέα ευχάριστα ξεκινάμε το '13. 
 
Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μανδραγόρας η ποιητική συλλογή "Εδουάρδοι και Αλφρέδοι" του Τριαντάφυλλου Η. Κωτόπουλου.
 

 
Η νέα ποιητική συλλογή διατίθεται ήδη σε βιβλιοπωλεία - και όσα δεν το έχουν εύκολα μπορούν να το αναζητήσουν με παραγγελία από τον εκδοτικό οίκο - και από Δευτέρα θα είναι διαθέσιμη και στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.
Σπεύδουμε με κάθε τρόπο, λοιπόν!

Βιογραφικό:
 

 
Ο Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος είναι Λέκτορας "Ελληνικής Λογοτεχνίας με έμφαση στην Παιδική Λογοτεχνία" στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Είναι πτυχιούχος και διδάκτορας φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
 
Το συγγραφικό του έργο και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τη μελέτη και τη διδακτική της Λογοτεχνίας, της Θεωρίας της Λογοτεχνίας και της Δημιουργικής Γραφής. Έχει εκδώσει μία μονογραφία: Η Θεσσαλονίκη στο έργο των Θεσσαλονικέων πεζογράφων (Κώδικας 2006), δύο αυτοτελείς μελέτες: Σκηνικό – Χαρακτήρες – Πλοκή (Ίων 2011) και Τα Ετεροθαλή. Μελέτες για την Παιδική, τη Νεανική και τη Λογοτεχνία για Ενήλικες (Ίων 2011) σε συνεργασία με τον Γ. Παπαντωνάκη, και το Προσαρμογές των Αναλυτικών Προγραμμάτων για το μάθημα της Γλώσσας στο Γυμνάσιο. Διαθεματικό πλαίσιο και σχέδια διδασκαλίας. Τεύχος Α΄. Υποστηρικτικό υλικό. Τεύχος Β΄ (ΥΠΕΠΘ-Π.Ι. 2008) σε συνεργασία με τους Σ. Χατζησαββίδη & Ε. Αναγνωστοπούλου.
Το 1999 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Παρατηρητής» η ποιητική του συλλογή "Πορτολάνος". Άρθρα του έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικούς τόμους, ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Είναι μέλος πολιτιστικών φορέων και διεθνών εταιρειών αλλά προκρίνει, ανεπιφύλακτα, όλων τη συμμετοχή του ως ιδρυτικό μέλος στην πολιτιστική ομάδα του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών – παράρτημα βόρειας Ελλάδας."