15 Ιουλίου 2012
Ειδήσεις
Κυριακή στη Δυτική Μακεδονία
Πολιτισμός, γιορτές και σπορ λοιπόν...

  Εορδαία

 

«Γιορτές της γης» στη Βλάστη

 

Ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή 15 Ιουλίου 2012, οι «Γιορτές της Γης»στην Βλάστη. 

Στις 11 το πρωί στο camping πραγματοποιήθηκε εργαστήρι παιδικής κηπουρικής από την ομάδα Βοτανόκηπος και στις 2 το μεσημέρι γλέντι στο δάσος. Στις 6 το απόγευμα στον Παιδότοπο θα ξεκινήσει η προετοιμασία νυχτερινού παιχνιδιού και face painting. Τέλος στις 7:30 θα αρχίσει το νυχτερινό παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, στον χώρο του φεστιβάλ και το χωριό.

 

 

 

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αναρράχη

 

Απόψε τελειώνουν οι εκδηλώσεις της Αναράχης με χορευτικά συγκροτήματα απο την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Εορδαίας και συνέχεια με Λαϊκή συναυλια.

 

 

 

Κοζάνη

 

1ο Εθνικογραφικό Συναξάρι στην Καισαρειά


Εκδηλώσεις με τίτλο «Το 1ο Εθνογραφικό Συναξάρι -αρχέγονα και...ιερά», διοργανώνει αυτό το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιουλίου το νεοσύστατο σωματείο «Αρχείο Ιστορίας και Τέχνης Γιώργος Παπαθανασίου» και η Εθνογραφική Ομάδα Καισαρειάς, με τη στήριξη της τοπικής κοινότητας και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Κοζάνης.

 

 

 

Εκδηλώσεις στη Λευκόβρυση

 

Εκδηλώσεις από την Κυριακή 15 έως το Σάββατο 21 Ιουλίου διοργανώνει ο Ιστορικός – Λαογραφικός Σύλλογος Λευκόβρυσης «Διγενής Ακρίτας». Η αυλαία των εκδηλώσεων θα ανοίξει με αφιέρωμα στον ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο, το οποίο επιμελήθηκε ο κ. Αναστάσιος Κόλλιας. Στην εκδήλωση θα εμφανιστεί η χορωδία του συλλόγου υπό την διεύθυνση του Αλέξανδρου Στιβακτή, με τη συνοδεία του Κώστα Γεροκώστα στην κιθάρα και το τραγούδι, του Παντελή Μόσχογλου στο μπουζούκι, της Ανθής Κολέτση στο τραγούδι και του Γιάννη Παπαευαγγέλου στο πιάνο. Η εκδήλωση, αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νικηφόρου Βρεττάκου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στην κεντρική πλατεία Λευκόβρυσης και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

 

 

 

Καστοριά

 

10η γιορτή νεολαίας Ευξείνου λέσχης Άργους Ορεστικού

 

Σήμερα Κυριακή 15 Ιουλίου στο Νέο Πάρκο Άργους Ορεστικού, αναβίωση ποντιακού γάμου , παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων και στη συνέχεια ποντιακό γλέντι.

 

 

 

Φλώρινα

 

 

2ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα στη Σιταριά

 

Απόψε Κυριακή 15 Ιουλίου στις 6.00 το απόγευμα τα εβδομήντα συμμετέχοντα χορευτικά συγκροτήματα, με το λάβαρο του συλλόγου τους και την Ελληνική σημαία, θα ξεκινήσουν χορεύοντας, από τρία διαφορετικά σημεία του χωριού, με προορισμό την κεντρική πλατεία. Μόλις ανταμώσουν οι ομάδες χορευτών, υπό τους ήχους της 17μελούς ορχήστρας των «Χάλκινων της Γουμένισσας», θα ξεκινήσει το 2ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα.