14 Ιουλίου 2012
Ειδήσεις
Baildsa (Ritmo Natura Festival 2012, Πέμπτη 19 Ιουλίου)
«Βαλκανικοί ήχοι, τσιγγάνικες μελωδίες, punk αέρας, σε μουσικές που δύσκολα κρατάς τα πόδια σου στο χώμα...»

Οι Baildsa είναι ένα γκρουπ με βάση τη Θεσσαλονίκη, που συνδυάζει βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με post punk αισθητική.
 

 
Το όνομα προκύπτει από την τουρκικής προεύλευσης λέξη bayılmak (= λιποθυμώ), η οποία και χρησιμοποιείται ευρέως στα χωριά των Βαλκανίων με παρεμφερείς σημασίες όπως αγανάκτσα, μπούχτσα και πάει λέγοντας.
Η αρχική ιδέα προήλθε το 2007 από τον Θάνο και Γιάννη Γκουντάνο, σύντομα συγκροτήθηκε το γκρουπ και ένα χρόνο μετά ξεκίνησαν οι πρώτες συναυλίες. Από τότε οι Baildsa εμφανίζονται με μανία σε φεστιβάλ, μουσικές σκηνές, μπαρ, στέκια, δρόμους με περίσσια ενέργεια και δύναμη, δίχως δόντια. Το ύφος της μπάντας τροποποιήθηκε σταδιακά μπολιάζοντας με νέα στοιχεία ska, reggae, rap το ήδη υπάρχον βαλκανικό γυφτοπάνκ υπόβαθρο. Το πρώτο τους CD "United States Of Balkans" κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2011.
 
Τους Baildsa αποτελούν οι: 
Γιάννης Βαμβακάς: ακορντεόν, φωνή
Γιάννης Γκουντάνος: τύμπανα
Θάνος Γκουντάνος: κιθάρα, φωνή
Πασχάλης Καρβουνάρης: τρομπέτα
Λουκάς Μεταξάς: μπάσο, φωνή
Δημήτρης Χαυλίδης: τρομπέτα, φωνή
Όθων Κόκκινος: ηχοληψία
 

 
 
 "United States Of Balkans"
 

Baildsa

 

 
 Jarnasali
 

 
 
Mastika
 

 
 
Deep Δόντια
 

 
 
U.S.B.
 

 
 
Epe Saptoden Tro
 

 
 
Baildub feat. Λόγος Απειλή & Chris
 

 
 
 
 
Μπάντα μπαϊλντισμένων χωρικών και όχι αγανακτισμένων πολιτών. Αποτελούμενη από μέλη γεννημένα, ο-μορφωμένα και σπουδ(αι)αγμένα στη νότια βαλκανική, πιο συγκεκριμένα την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας όπως και την προσαρτηθείσα στο ελληνικό κράτος το 1881, Θεσσαλία. Ω, ένδοξα βουνά και κάμποι! Κάτοικοι των U.S.B. (United States of Balkans) εδώ και χρόνια, τεντώνοντας σύρματα, χτυπώντας δέρματα, φυσώντας σωλήνες, ξεφυσώντας μαύρα κουτιά και οργανώνοντας το χρόνο, προσπαθούμε να έρθουμε στα ίσια μας. Στα σύγκαλά μας! Ψυχολογικώς, αισθηματικώς, συναισθηματικώς τε και οικονομικώς (το τελευταίο να δεις επιτυχία).
 
 
Ως ρομ-αλέοι αλιείς (καθάρματα sarkozyδες) σε φουρτουνιασμένη θάλασσα κι επειδή χαϊρι δεν είδαμε από τον Αϊ-Νικόλα, προσπαθούμε να μικροδράσουμε αψηφώντας μικρά και μεγάλα κτήνη που επιζητούν επικυριαρχικά γη και ύδωρ, στέπες και τσέπες, βράχια και στομάχια, υφάλους και εγκεφάλους, deep δόντια. Σε συνεργασία με το ζωικό αντιβασίλειο, αποφεύγοντας τις γουρνοπατσές, κινούμαστε πρόσω ολοταχώς. Μαζί με μπαϊλντισμένα skaθάρια, punk reggaeς, balkan αρκούδες και gypsy φάλαινες είμαστε και περνάμε καλά! Γκράο...
 
 
Είδος μουσικής:
Balkan - Gypsy - Punk - Rom - Ska - Reggae - Dub

Ιστότοπος: http://www.baildsa.com
Υπεύθυνος τύπου: baildsaband@gmail.com