11 Ιουλίου 2012
Ειδήσεις
Νέες δομές για την απασχόληση του ''μέλλοντος''
Τη χρηματοδότηση πέντε νέων δομών, πέτυχε ο δήμος Γρεβενών, στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

 

Μέχρι τώρα στη δράση αυτή λειτουργούσαν δομές παιδικής προστασίας, Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, ενώ εντάσσονται πλέον και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και εξυπηρετούν παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών, τα οποία απασχολούνται εκτός σχολικού ωραρίου  με οργανωμένες ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες.

 

Για πρώτη χρονιά, ο δήμος Γρεβενών θα προσφέρει υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης σε 535 παιδιά σε τρεις νέες δομές, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης: Αθλητισμού, Πνευματικού Κέντρου και του 6ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών.  

 

Το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» απευθύνεται σε άνεργες και εργαζόμενες μητέρες, εκτός από δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους και εξασφαλίζει την δωρεάν συμμετοχή των παιδιών τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

 

Για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών συμμετοχής στο πρόγραμμα θα υπάρξει ανακοίνωση του Δήμου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.