25 Ιουλίου 2014
Ειδήσεις
Ο δεκάλογος του μαλάκα «θεατή»!
Αφορμή για το 10λογο στάθηκε η «ρήση» του Σωκράτη Μάλαμα όταν σε πρόσφατη συναυλία του «μίλησε» σε αυτούς που πέταξαν ένα γεμάτο μπουκάλι μπύρας στη σκηνή!

«Κάποια στιγμή κοιταχτείτε λίγο στον καθρέφτη και ρωτήστε τον εαυτό σας, γιατί το κάνετε αυτό; Γράψτε μια καλή απάντηση και στείλτε την να τη διαβάσουμε κι εμείς!» υπογράμμισε με τον χαρακτηριστικό του τρόπο ο τραγουδοποιός στον οικισμό Καρδιά της Πτολεμαΐδας και συνέχισε διερωτώμενος: «Πρέπει να έχουν ψυχολογικά προβλήματα! Πετάνε ολόκληρες μπύρες! Είναι τρομερό αυτό! Γιατί δεν πηγαίνετε σε ένα ιατρείο, να πάρετε ένα χάπι; Τι πρόβλημα έχετε; Πως γίνεται αυτό; Τι συμβαίνει;»

 

 

 

 

 

Το περιστατικό αυτό βέβαια δεν αποτελεί πρωτοτυπία στις –πάντα συναρπαστικές- συναυλίες του Μάλαμα, του Θανάση Παπακωνσταντίνου, του Αγγελάκα και όχι μόνο… Τείνει μάλιστα να γίνει και «μόδα»! Επικίνδυνη και ανόητη για ευνόητους λόγους αφού εκτός από τη δυσαρέσκεια των καλλιτεχνών που βρίσκονται στο «πεδίο βολής» -και τα παρελκόμενα που έχει στην ψυχολογία και απόδοσή τους- και ο «λογικός» κόσμος αγαναχτεί που παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες συχνάζει στις καλοκαιρινές συναυλίες των αγαπημένων του καλλιτεχνών αναζητώντας «δροσιά» και όχι «δυσωδία». 

 

 

Λοιπόν αγαπητό μου… «πουλάκι» μάθε ότι καθόλου πρωτότυπος δεν είσαι όταν πετάς την μπύρα και… «όπου βγάλει»! Μαλάκας είσαι! Ξεκάθαρα και απλά: ατόφιος μαλάκας! Αδιαφορείς μες τη μέθη σου για τις σωματικές, αλλά και άλλες πιθανές βλάβες που μπορεί να προκαλέσεις, στον ίδιο τον καλλιτέχνη, στα μουσικά όργανα, στον τεχνικό εξοπλισμό και βάλε… Ζημιά που έτσι και σε τσακώσουν, δεν θα ξεχρεώσεις πριν τα 50 σου. Χόρεψε, φώναξε, κάνε και κωλοτούμπες στον αέρα αν μπορείς. Τι το πίνεις όμως ρε μεγάλε αφού σε χαλάει;

 

 

Σε ακούμε που γκαρίζεις σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας λες και αυτή κλείστηκε αποκλειστικά και μόνο για σένα! Οι συναυλίες είναι για να ξεχνάμε ή να λυτρώνουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας και όχι για να τα επιδεικνύουμε-αναδεικνύουμε βουτηγμένοι στη ζάλη και τον τσαμπουκά.

 

 

Να ξέρεις πως εκείνη την ώρα ο καλλιτέχνης μπορεί να τα μαζέψει και να φύγει! Έτσι όμως απογοητεύει τον υπόλοιπο κόσμο που για έναν μαλάκα χαλάει όλη η συναυλία! Την ίδια κιόλας στιγμή, αρκετοί θεατές, μέσω των socialmedia θα κατηγορούν τον καλλιτέχνη, την παραγωγή, την ασφάλεια του χώρου αλλά και τους άλλους ακροατές που δεν φροντίζουν να βάλουν σε μια τάξη αυτόν τον ένα μαλάκα. Κι άλλα πολλά… και δυσάρεστα τραγελαφικά.

 

 

Γι’ αυτό φίλοι μου, κρατήστε το «δεκάλογο» και αποφύγετε συμπεριφορές του τύπου:

 

1. (Δεν) Πετάω ποτά στη σκηνή

2. (Δεν) Χύνω ποτά στους γύρω μου

3. (Δεν) Γκαρίζω στα αυτιά των διπλανών μου

4. (Δεν) Σπρώχνω άτσαλα τους διπλανούς μου

5. (Δεν) Χοροπηδάω -χορεύω το λένε ορισμένοι- πάνω στους άλλους

6. (Δεν) Φυσάω τον καπνό απ’ το τσιγάρο και τα «άλλα» στη μούρη των γύρω μου

7. (Δεν) Πίνω –ποτά και «άλλα»- τον αγλέορα

8. (Δεν) Μανουριάζω με το παραμικρό (Η συνύπαρξη απαιτεί σεβασμό και ευγένεια… )

9. (Δεν) Ξερνάω πάνω στους άλλους (Πήγαινε πιο πέρα, στην τουαλέτα… )

 

Και για το φινάλε:

10. (Δεν) Οδηγώ ενώ έχω γίνει γκολ… (είναι ακόμα πιο επικίνδυνο απ’ τις παραπάνω μαλακίες που -ΔΕΝ- έχεις κάνει)

 

 

 

 via