24 Ιουλίου 2012
Ειδήσεις
Villa Καστανόδασος, Εμπόριο
Ο Θωμάς, η Ζωή, ο Νίκος και η υπόλοιπη φαμίλια, κατόρθωσαν να στήσουν ένα ορεινό διαμάντι στο Μουρίκι από την ντόπια σιδερόπετρα. Ξύλο και πέτρα λοιπόν, στη σκιά του καστανόδασους απ' ανθρώπους με μεράκι που άφησαν σ'ένα κτίριο κόσμημα, ο καθένας, με τη σειρά του, την προσωπική του πινελιά.

Villa Καστανόδασος 

 

 

 "Οι παραδοσιακοί ελληνικοί ξενώνες αποτελούν πολύτιμο δείγμα πατροπαράδοτης αρχιτεκτονικής ευφυΐας και σε συνδυασμό με τις σύγχρονες ανέσεις που προσφέρουν, είναι αναμφίβολα το πιο αξιόλογο κομμάτι τουριστικής προσφοράς της χώρας μας.

Ένα τέτοιο αντιπροσωπευτικό δείγμα είναι ο Ξενώνας "Villa Καστανόδασος", ιδιαίτερα προσεγμένος για να ικανοποιήσει τις ταξιδιωτικές σας επιθυμίες. Στον ξενώνα μας, αν και σύγχρονος, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του παντρεύει με επιτυχία την πέτρα με το ξύλο, διαμορφώνοντας άνετους αυτοτελείς χώρους που μεταφέρουν νοερά τους επισκέπτες του σε άλλες εποχές... Αντιπροσωπεύει επάξια τα αυθεντικά παραδοσιακά στοιχεία της εποχής μας, δίνοντας την ευκαιρία στο φιλοξενούμενο να ξεφύγει από την καθημερινότητά του."

 

Χάρτης

(Δήμος Εορδαίας, Νομός Κοζάνης)

 

 

(Εμπόριο)

 

 

(Το ανάγλυφο της περιοχής, με το Άσκιο να ορθώνεται στο βάθος.)

 

 

"Στην κεντρική βεράντα του ξενώνα, η φύση ανοίγεται απλόχερα στην καλύτερη της εκδοχή, με θέα τις πλαγιές του Μουρικίου, καλυμμένες από πυκνά, μικτά δάση μαυροπεύκης, οξιάς, βελανιδιάς και φυσικά καστανιάς. Αν ρίξεις το βλέμμα σου πιο χαμηλά, το πράσινο αλλάζει σε κεραμιδί ατενίζοντας τις κεραμοσκεπές των σπιτιών του χωριού. Τα ηλιόλουστα πρωινά μπορείτε να πάρετε το πρωινό σας αγναντεύοντας την όμορφη φύση. Κι αν αυτό σας φαίνεται λίγο, απλά χαλαρώστε και βυθιστείτε άφοβα σε ατέρμονα ταξίδια του μυαλού..."

 

 

 Χώροι

 

 

(Οι ιδιαίτεροι χώροι του ξενώνα)

 

 

(Το σαλόνι)

 

 

(Ο κήπος)

 

Η φύση της περιοχής του Μουρικίου. 

 

"Στους πρόποδες του ορεινού όγκου Ασκίου - Μουρικίου, εκεί που συναντιούνται τα όρια των νομών Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας, απλώνεται το φημισμένο Καστανόδασος και το ιστορικό χωριό Εμπόριο, στα 730 μέτρα υψόμετρο."

 

 

 

(Το Εμπόριο και οι κατάφυτες πλαγιές του Μουρικίου...)

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

 

Ξενώνας "Villa Καστανόδασος"
Εμπόριο Κοζάνης
τηλεφωνική επικοινωνία: 24630.62275, 24630.61848
6979225494
email: info@kastanodasos.gr 
www.kastanodasos.gr