29 Δεκεμβρίου 2013
Ειδήσεις
Αυτά είναι τα χιονοδρομικά κέντρα που λειτουργούν κανονικά
Συνολικά στην Ελλάδα λειτουργούν σήμερα κανονικά οκτώ χιονοδρομικά – Δύο από τα πέντα βασικά ανοιχτά στη Βόρειο Ελλάδα

Δεν λειτουργούν σήμερα, λόγω καιρικών συνθηκών, τα τρία από τα πέντε βασικά χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας. Συγκεκριμένα, δεν λειτουργεί προσωρινά, λόγω βροχής, το χιονοδρομικό κέντρο στα 3-5 Πηγάδια, κοντά στη Νάουσα, όπου όμως σε μεγαλύτερο υψόμετρο έχει αρχίσει να χιονίζει, ενώ κλειστό είναι και το Σέλι στο νομό Ημαθίας.
 
Συγκεκριμένα, στο Ελατοχώρι της Πιερίας, όπου η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 5-6 βαθμούς Κελσίου, λειτουργούν για τους επισκέπτες μόνο ο εναέριος αναβατήρας και το σαλέ, αλλά οι σκιέρ δεν θα μπορέσουν να απολαύσουν τις πίστες, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ούτε σε αυτή την περίπτωση ευνοϊκές και το χιόνι δεν είναι αρκετό.
Πάντως, κανονικά λειτουργούν, έστω και με ομίχλη, τα χιονοδρομικά κέντρα της Βασιλίτσας στα Γρεβενά και του Καϊμακτσαλάν (Βόρας) στην Πέλλα. Για την πρόσβαση στο τελευταίο χρειάζονται αλυσίδες, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χιλιόμετρα, από τον Άγιο Αθανάσιο, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος της Κερασιάς. Στο χιονοδρομικό κέντρο του Βόρας, όπου η θερμοκρασία είναι μηδέν βαθμού Κελσίου, επικρατούν ασθενείς άνεμοι, ενώ λειτουργούν οι πίστες στο Μετερίζι και τη Σαραντόβρυση και οι παιδικοί αναβατήρες (baby lifts).
 
Εξάλλου, στη Βασιλίτσα, με θερμοκρασία -1 βαθμού Κελσίου, λειτουργούν δύο αναβατήρες, ο συρόμενος και ο τριθέσιος, ενώ σε αναμονή βρίσκεται ο διπλός. Προς το παρόν το χιονοδρομικό κέντρο είναι προσβάσιμο χωρίς αλυσίδες, αλλά οι οδηγοί καλό είναι να τις έχουν μαζί τους. Στο χιονοδρομικό πνέουν άνεμοι και υπάρχει ομίχλη.

Τέλος, την Κυριακή αναμένεται ηλιοφάνεια, ενώ νέες χιονοπτώσεις αναμένονται το βράδυ της Τρίτης. Συνολικά στην Ελλάδα λειτουργούν σήμερα κανονικά οκτώ χιονοδρομικά, με 19 αναβατήρες συνολικού μήκους 9.080 μέτρων. 

 

via