14 Δεκεμβρίου 2013
Ειδήσεις
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που μετέφερε μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία στην Ελλάδα
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος οχτώ ατόμων (εκ των οποίων 4 αλλοδαποί και 4 ημεδαποί) για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Σε συνέχεια του από 12-09-2013 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, που αφορούσε τον εντοπισμό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, φορτωμένο με κάνναβη συνολικού βάρους 113,464 κιλών, σε αγροτική οδό έξω από τα Αναβρυτά – Γρεβενών, γνωρίζεται ότι στο πλαίσιο μεθοδικής και συστηματικής έρευνας, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Γρεβενών εγκληματική οργάνωση που μετέφερε ναρκωτικές ουσίες.

Για τη υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος οχτώ ατόμων, εκ των οποίων τέσσερις ημεδαποί (21, 27, 61 και 63 χρονών) και τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας (37, 38 χρονών, καθώς και δύο ακόμη αγνώστου ηλικίας), για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από επισταμένη αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με δομημένη, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, που είχε ως σκοπό την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, από την Αλβανία στην Ελλάδα, καθώς και την περαιτέρω διάθεσή τους.

Ο 21χρονος και ο 37χρονος συνελήφθησαν τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας για τέλεση ίδιων αδικημάτων και είναι ήδη έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης.
 

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Γρεβενών, ενώ εξετάζεται και η συμμετοχή και άλλων ατόμων στην υπόθεση. 


via