08 Δεκεμβρίου 2013
Ειδήσεις
Νεκρός ένας αστυνομικός και δύο κακοποιοί στα σύνορα!
Ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα το θάνατο ενός αστυνομικού και 2 αλβανών κακοποιών σημειώθηκε κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο Βροντερό Φλώρινας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

 Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, κλιμάκιο τριών αστυνομικών διενεργούσε ελέγχους στην περιοχή κι εντόπισε μέσα σε καλύβα δίπλα στη λίμνη τους δύο Αλβανούς.


Οι αστυνομικοί τους κάλεσαν να παραδοθούν και ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο 43χρονος υπαρχιφύλακας, πατέρας ενός παιδιού σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και οι δύο κακοποιοί.

Ο νεκρός είναι συνοριοφύλακας του συνοριακού σταθμού Πύλης Φλώρινας. Λίγο πριν τη μια το πρωί, τρεις αστυνομικοί έφτασαν για έλεγχο σε μια καλύβα, σε μια περιοχή στη Φλώρινα.

Η συγκεκριμένη καλύβα, ελέγχεται κάθε φορά από τους συνοριοφύλακες. Κατά την είσοδο του ενός εκ των τριών αστυνομικών μέσα, βρισκόταν ο ένας από τους Αλβανούς τυλιγμένος με μια κουβέρτα. Ο αστυνομικός στρέφει τον φακό προς το μέρος του και του λέει «Αστυνομία, πέρνα έξω».

Εκείνος μίλησε στη μητρική του γλώσσα με έναν ακόμα Αλβανό, ο οποίος βρισκόταν στο βάθος. Ο αστυνομικός τότε γυρνά τον φακό προς το μέρος του και διαπιστώνει ότι κρατούσε καλάσνικοφ. Τότε ο Αλβανός άνοιξε πυρ.

Από τα πυρά τραυματίστηκε ο 43χρονος αστυνομικός, ο οποίος κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία.

Ένας από τους αστυνομικούς που ήταν στην ομάδα, πυροβόλησε και σκότωσε τον έναν Αλβανό. Αμέσως μετά, ο δεύτερος, αψηφώντας τις προσταγές των αστυνομικών προσπάθησε να πιάσει το καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να δεχθεί και αυτός τα πυρά των αρχών και να καταλήξει.

Αυτή την ώρα αναμένεται να συλλέξουν από τα πτώματα των Αλβανών τα δακτυλικά αποτυπώματα προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι σοροί.
 
 
 

 
 
via