03 Δεκεμβρίου 2013
Ειδήσεις
Βόμβα Γλέζου: Μισθός βουλευτή ίσο με εκείνον του ανειδίκευτου εργάτη
Τη δική του πολιτική ρότα χάραξε και σήμερα ο Μανώλης Γλέζος, εκφράζοντας προσωπικές θέσεις στη Βουλή, κόντρα στην επίσημη γραμμή της Κουμουνδούρου.

Κατά τη συζήτηση και ψηφοφορία του νέου Κανονισμού της Βουλής, το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς πρότεινε όχι μόνο την κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων αλλά και την κατάργηση της βουλευτικής αποζημίωσης. Στον αντίποδα αντιπρότεινε να καταβάλλεται στους «300» ένας μισθός ίσος με τον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη. Κι όσο για τις συντάξεις τους, πρότεινε να καταργηθεί η διπλή σύνταξη και συγκεκριμένα, όσο έχουν συνταξιοδοτηθεί από το επαγγελματικό τους Ταμείο, να μην αμείβονται καθόλου από την Βουλή.


Περιττό να σημειώσουμε πως οι προτάσεις Γλέζου προκάλεσαν δυσαρέσκεια σε πολλές πτέρυγες του Κοινοβουλίου…


Επιπλέον ο κ. Γλέζος, όσον αφορά στη τροπολογία που προβλέπει αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα που ελέγχονται για κακουργηματικές πράξεις, εξέφρασε διαφορετική άποψη από αυτή που έχει λάβει επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ.


« Η Χρυσή Αυγή πρέπει να είχε αντιμετωπιστεί με πολιτικό τρόπο και όχι με κατασταλτικά μέτρα…» είπε με νόημα τονίζοντας πως «είναι θέμα Δημοκρατίας και στην Δημοκρατία καμία πλειοψηφία δεν μπορεί να διαγράφει με απόφασή της, ακόμα και εάν είναι διευρυμένη, την οποιαδήποτε μειοψηφία».


Βέβαια όλα τα κόμματα έδωσαν τη θετική ψήφο τους στην συγκεκριμένη τροπολογία, με εξαίρεση το ΚΚΕ που ψήφισε «παρών», ενώ καταψήφισε η Χρυσή Αυγή με τον εκπρόσωπο της Ηλία Κασιδιάρη, σε ένα νέο παραλήρημα να μιλά για «παράνομες και αντισυνταγματικές πράξεις» κατά του κόμματος του.

 

 

via