24 Σεπτεμβρίου 2013
Ειδήσεις
Νεκρή αρκούδα από τροχαίο στην Καστοριά
Το ζώο ήταν νεκρό τουλάχιστον εδώ και μία μέρα, ωστόσο ο οδηγός που το παρέσυρε, αποχώρησε από το σημείο χωρίς να αναφέρει το περιστατικό.

Θηλυκή αρκούδα 5 ετών εντοπίστηκε νεκρή σε παραλίμνιο επαρχιακό δρόμο στην Καστοριά, το πρωί της Δευτέρας, από υπαλλήλους του τοπικού δασαρχείου, οι οποίοι ειδοποίησαν τον Αντιδήμαρχο και αυτός με τη σειρά του, την οργάνωση «Αρκτούρος».

Το άτυχο ζώο βρισκόταν χτυπημένο, παραπλεύρως του δρόμου και κρυμμένο από θάμνους. Κατά την πρώτη εξέταση οι εκδορές και τα πολλαπλά κατάγματα στο αριστερό πόδι και τη λεκάνη αποδεικνύουν ότι ο θάνατός του προήλθε από πρόσκρουση με διερχόμενο όχημα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το ζώο ήταν νεκρό τουλάχιστον εδώ και μία μέρα, ωστόσο ο οδηγός που το παρέσυρε, αποχώρησε από το σημείο χωρίς να αναφέρει το περιστατικό. Υπάρχει φόβος ότι το νεαρό ζώο θήλαζε – αν και δεν εντοπίστηκε κάποιο μικρό – και ότι η επιβίωση των μικρών καθίσταται πολύ δύσκολη.

Αυτό είναι το πέμπτο θανατηφόρο τροχαίο για φέτος – αριθμός που είναι αισθητά χαμηλότερος σε σχέση με τα 11 θανατηφόρα που καταγράφηκαν πέρυσι – ωστόσο ο αριθμός τους παραμένει πολύ χαμηλός και εξακολουθούν να απειλούνται με εξαφάνιση.

 

via