05 Αυγούστου 2013
Ειδήσεις
Λουκέτα σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις
Το Yπουργείο οικονομικών είναι αποφασισμένο να βάλει ακόμα και λουκέτο σε επιχειρήσεις που δεν κόβουν αποδείξεις.

 

 Μετά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% προχωρά, σε εκτεταμένους ελέγχους τους οποίους θα διενεργούν υπάλληλοι των εφοριών ακόμα και σε ώρες και μέρες που κανείς δεν περιμένει να γίνει έλεγχος.

 

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις, τότε, σύμφωνα με την απόφαση που χρονολογείται από το 2010, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε, οι αρχές θα βάζουν λουκέτο στα καταστήματα από 3 μέρες μέχρι ένα μήνα, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία.
 
Επίσης προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 2 μηνών και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 3 έως και 30 μέρες για όσους συλλαμβάνονται κατά τη διάρκεια του ελέγχου να μην έχουν εκδώσει αποδείξεις ή τιμολόγια ή να έχουν εκδώσει ανακριβείς αποδείξεις ή τιμολόγια για τρεις διαφορετικές συναλλαγές.
 
Το ίδιο θα ισχύει για όσους εντοπίζονται από διαφορετικούς ελέγχους να μην εκδίδουν φορολογικά στοιχεία κατ’ εξακολούθηση. Μάλιστα σε περίπτωση υποτροπής θα κινδυνεύουν με αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους μέχρι και για 6 μήνες.
 
 
via